Om oss

Foreningen ble stiftet som et initiativ for å være en støttespiller i kampen mot kreft. Vi samler inn panteflasker og bokser fra bedrifter, skoler, institusjoner, private husholdninger og arrangementer.

Pant mot kreft ble stiftet 15.01.2019 av Eilen Jørgensen.

Vi startet å plassere ut beholdere i nærområdet. Fra Mars 2019 til September 2019 ble det plassert ut 700 beholdere i Oslo og Viken. Nå har vi mulighet for å levere beholdere i hele landet. Nå i 2023 har vi 1200 beholdere utplassert rundt om i landet og er klar for flere!

Vi ble godkjent av Innsamlingskontrollen 07.10.2019, men har nå bestemt oss for å gå ut av Innsamlingskontrollen fordi det koster mye penger for revisor, i tillegg til at det også koster penger å være godkjent av Innsamlingskontrollen. Ved å ikke være med i Innsamlingskontrollen får vi enda mer penger til selve formålet vi jobber for. Vårt regnskap blir offentliggjort slik at alle kan følge med på hvor pengene vi samler inn går.

Takket være et stort engasjement vokste vi veldig fort og høsten 2019 fikk foreningen et større styre for at foreningen skulle ha bredere kompetanse. I 2023 gjorde vi om styret, men vi er fortsatt like mange. De som nå sitter i styret er aktivt med i Pant mot kreft.

For å nå vårt mål trengte vi samarbeidspartnere. Høsten 2020 gikk vi inn i et samarbeid med Infinitum som har hele panteordningen i Norge. De er til veldig stor hjelp da de henter panten fra bedrifter helt kostnadsfritt. Så da fikk vi enda mer penger til formålet vårt.

Les mer om Infinitum på her.

Her er noen av de som har beholdere fra oss:

Administrasjon

  • Styreleder: Kristian Normand
  • Nestleder: Øyvind Nedrelid
  • Styremedlemmer:
    • Stian Wangen Dammen
    • Randi Stokkan
  • Vara: Gael Michel Faremo
  • Daglig leder : Eilen Jørgensen

Vårt mål

Vi ønsker å være en stor støttespiller i kampen mot kreft, både for de som er syke og de som er pårørende. Vi ønsker å bidra til forsking, slik at det kan komme ennå bedre og nye behandlinger.

Vårt håp er at vi skal ha bidragsytere i hele landet og at vi skal kunne ha en løsning for alle som ønsker å være med å støtte foreningen og kreftsaken.

Regnestykket er enkelt: 

Ved utsett av 100 000 beholdere som tømmes i snitt en gang hver måned der verdien av panten i snitt er 200 kroner per tømming, vil det gi en årlig innsamling på 240 millioner kroner. 

Støtt vårt arbeid

Vipps: 558260
Bankkonto: 1321.16.71097

Trykk her for info om grasrotandel